top of page

Svetová mierová organizácia udelila Sri Chinmoyovi Cenu za celoživotný prínos svetovému mieru


KGPH Vojvoda Dipokusumo ako predstaviteľ Centra Sri Chinmoya so sídlom v New Yorku v USA zastupoval Sri Chinmoya pri preberaní "Svetovej ceny mieru 2023", ktorú udeľuje Word Peace Organization.


JAKARTA traznews.com

Organizácia Word Peace Organization (WPO) poriadala výročný slávnostný večer, kde sa udeľovali ocenenia "World Peace Award 2023" – Svetová cena mieru 2023. Toto ocenenie v mene Sri Chinmoya prebral KGPH vojvoda Dipokusumo z paláca Surakarta Kasunanan Hadiningrat, ako jeho zástupca v Indonézii. Toto ocenenie bolo udeľené aj národným osobnostiam, ako je náš prvý prezident Ir Sorkarno, prezident Jokowi, profesor Haryono Suyono, guvernér Stredného Sulawesi a regent Gowa. V nedeľu (27. 8. 2023) v hoteli Puri Agung Sahid Jaya Jakarta boli zároveň ocenené aj iné významné medzinárodné osobnosti, ktoré podporovali svetový mier, ako napríklad Nelson Mandela a už spomenutý Sri Chinmoy.



KGPH vojvoda Dipokusumo sa zúčastnil slávnostného večera spolu s KRAY princeznou Febri Hapsari Dipokusumo, ktorá bol zároveň zástupkyňou Mierového behu “Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run” v Indonézii. Sri Chinmoy, osobnosť svetového mieru, dostal “Cenu za celoživotný prínos svetovému mieru”. Sri Chinmoy zasvätil svoj život svetovému mieru a jedným z celosvetových programov, ktoré založil je Mierový beh – a ten dodnes pokračuje vo všetkých kútoch sveta. Tento mierový program, ktorý oslovuje rôzne skupiny prostredníctvom behu s Mierovou pochodňou a ktorý už navštívil rôzne krajiny, prijal v Štátnom paláci aj prezident Habibi. Mierovú pochodeň prijali a niesli aj mnohé ďalšie významné svetové osobnosti.


KGPH vojvoda Dipokusumo povedal, že jeho história so Sri Chinmoyom sa začala v roku 2003, keď Sri Chinmoy a tím Mierového behu z rôznych krajín navštívili palác Sure Hadiningrat s profesorom Haryono Suyono, čím sa začala mierová misia, ktorá pretrváva až dodnes. Keď sa spomenulo mierové motto, vojvoda Dipokusumo povedal, že Indonézia už má takéto heslo Bhinneka Tunggal Ideologi Pancasila a to je ďalej vysvetlené v úvode štvrtého odseku preambuly ústavy z roku 1945.


Cenu za celoživotné dielo, ktorú Sri Chinmoyovi udelila Svetová mierová organizácia, privítali všetci členovia Mierového behu Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run z rôznych krajín, ktorí si presne v deň udelenia a prevzatia ocenenia, pripomínali Sri Chinmoyove narodeniny, dňa 27. augusta 2023.





bottom of page